Tidningen Ridsport

 1. I helgen blev det klart vilka tre U25-ryttare som kvalade in till Gothenburg Horse Show via Lövsta Future Challenge. Nu har truppen kompletterats med ytterligare två ryttare.
 2. RIDSPORT+ Efter många fina framgångar för Holmteboponnyerna har Elisabeth och Johan Ljungstorp nu fått sin första egenuppfödda hingst godkänd. Holmtebo Galway Lad är en välplanerad bricka i stuteriets avelspussel, och nu ska den rörliga och bussiga connemarahingsten få ta över efter Gurteen Paddy som somnade in förra året.
 3. Med en dryg vecka kvar till världscupfinalen i Göteborg har Dorothee Schneider meddelat att hon och Sammy Davis Jr inte kommer till start.
 4. RIDSPORT+ Helgens tävlingar i Borås var det första meetinget med den nya femstjärniga statusen. Men bestämmelserna kring kravet på uppstallning ställde till det. "Att låta dem som bröt mot regeln rida är det svåraste beslutet jag har tagit som överdomare," säger Lenor Andersson.
 5. Holländske toppryttaren Frank Schuttert har inte kvar sin VM-häst Chianti’s Champion. Hingsten är såld till en irländsk ryttare.
 6. RIDSPORT+ – Det tar tid att testa effekten, säkerheten, stabiliteten och uppskalning till stor produktion, säger professor Jan-Ingmar Flock på företaget bakom ett vaccin mot kvarka. Efter tolv års forskning i Sverige har stora framsteg gjorts – i slutet av nästa år ska kvarkavaccinet finnas på marknaden.
 7. Nu är sista kvalen för juniorerna och de unga ryttarna till Göteborg hoppade. Här finns listan på alla kvalade.
 8. Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut ytterligare tre ryttare till de femstjärniga internationella klasserna i samband med världscupfinalen i Göteborg.
 9. Anklams Distansryttarsällskaps satsning på Övedsritten tillsammans med Öveds Jakt- och Fältrittklubb lockade distansekipagen till helgens tävlingar.
 10. En häst som tävlades av en svensk toppryttare lämnade ett positivt dopningsprov i samband med en internationell tävling för en tid sedan. Provet innehöll spår av en substans som påminner om kortisol, kroppens stresshormon.
 11. Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle slutade tvåa i lördagskvällens 1,50-hoppning på det trestjärniga meetinget i tyska Braunschweig.
 12. RIDSPORT+ Nu är finalen i Hjulkul avklarad och det var mor och dotter som tog hem segern.
 13. RIDSPORT+ Nu har ponnyernas elitserie i hoppning dragit i gång för fullt. Denna helgen har första omgången i fyra zoner ridits. En av dem är zon Syd där nykomlingen Vellinge Hästsportförening vann på hemmaplan. "Det var så nervöst att stå bredvid," säger lagledaren Kelly Schild Berglind.
 14. Många svenska hoppryttare tog för sig ute på internationella tävlingar på söndagen. Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson är några av dem som såg till att det blev blågult i prislistorna.
 15. Douglas Lindelöw fick till en riktig fullträff tillsammans med Jezebel när han vann en trestjärnig Grand Prix över 1,50-hinder i Italien på söndagen. "Det är det bästa resultatet hon har gjort", säger ryttaren om det 10-åriga stoet.
 16. RIDSPORT+ Felicia Gårdlund och en lycklig Sibon har debuterat 1,40. Det var i slutet av 2017 som Felicia tog över Peder Fredricsons VM-häst. – När jag först fick frågan blev jag först enormt chockad. Det är ju inte varje dag man får ta över en VM-häst, säger Felicia och berättar om vardagen med Sibon, det noggranna konvalescensprogrammet och framtidsplanerna.
 17. RIDSPORT+ Jacob Nørby Sørensen har haft en helg han sent kommer att glömma på det trestjärniga internationella meetinget i Ypäjä, Finland. Med Ellegaardens San Droneur vann han lilla rundan och med Grand Prix-debutarande Moegelbjergs Romeo vann han söndagens kür: "Det känns helt overkligt," säger ryttaren.
 18. Jakten på ett kval till Göteborg för de unga svenska ryttarna pågår för fullt på det femstjärniga meetinget i Borås. Lördagens 1,45-klass vanns av Ottilia Lundgren.
 19. RIDSPORT+ Italien har uttryckt intresse för att arrangera VM i de allra flesta grenarna år 2022. Bland konkurrenterna finns som bekant Falsterbo Hors Show, som anmält intresse för att arrangera VM i dressyr och paradressyr. I dagarna går processen vidare – läs mer om hur.
 20. Ytterligare fall av EHV-smitta har konstaterats i Sverige, denna gång i Norrbotten.