Tidningen Ridsport

 1. Under EM 2019 var det FEI-stewarden Anita van Os som upptäckte blod på sidan av Mount St John Freestyle, Charlotte Dujardins mästerskapshäst, vilket gjorde att brittiskan blev utesluten. Vid världscuptävlingarna i Amsterdam möttes de båda igen.
 2. Under natten mot onsdagen blev polisen i Upphärad misstänksam mot en bil som var ute och körde, och vid en kontroll upptäcktes fem sadlar. Föraren greps och är nu anhållen, misstänkt för sadelstöld.
 3. RIDSPORT+ Therese Nilshagen får ofta beröm för sin mjuka hand. Här delar hon med sig av sina tankar och tips kring hur man ger hästen stöd utan att bli stum i handen.
 4. Det är ett av svensk idrotts äldsta samarbeten - 1979 inleddes samarbetet mellan Gothenburg Horse Show och ATG. Nu förlänger parterna i ytterligare tre år, och inför spel i några av de internationella hoppklasserna.
 5. Under tisdagen blev det klart att Malung-Sälens ridklubb, som drabbats av ett större kvarkautbrott, får 250 000 kronor i en form av katastrofbidrag - trots sparkrav i kommunen. "Det gör att vi överlever ett tag till", konstaterar klubbens personal i en radiointervju.
 6. Forskare från SLU har i ett samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset tittar närmare på hur broskceller från hästar med artros kan läka ut en inflammation, och på så sätt bilda nytt brosk. Med hjälp av tillskott har det visat sig att sjuka broskceller kan reparera sig.
 7. Det är inte särskilt ofta han befinner sig i Sverige, Henrik von Eckermann. Men helgen innan Gothenburg Horse Show tar han sig till huvudstaden för att hålla clinic på Runsten Equestrian. "Jag vill visa hur vi tränar, visa upp det som är grunden till all framgång - grundarbetet", säger von Eckermann.
 8. RIDSPORT+ Elin Moberg blev nyligen den första hovslagareleven i Sverige som kvalificerade sig både till gesällbrev och titeln godkänd hovslagare, genom sin examen på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara. Att ge eleverna den möjligheten är något som Svenska Hovslagareföreningen jobbat för under många år.
 9. Över 38 miljoner kronor står på spel när anrika hästfesten CHIO Aachen arrangeras i år. Tävlingarna, som vanligtvis går i juli, har flyttats till månadsskiftet maj-juni för att passa bättre in i OS-upplägget.
 10. RIDSPORT+ En skarp bild, helst rörlig, säger mer än förväntade floskler. Håll dig till fakta, sätt en lockande rubrik och chansen ökar att du får din häst såld – till rätt pris. Ridsport guidar dig till hur du skriver den bästa hästannonsen - Alexander Lorentz som driver annonssajten Hästlycka förklarar principerna.
 11. I förra veckan konstaterades att en häst i Sjöbo kommun drabbats av abortvirus - nu har flera hästar i samma kommun fått kvarka och hästinfluensa. Kvarkan har även spridit sig till Kalmar län.
 12. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 13. Det finns ett glapp mellan synen på hur exempelvis hockeyspelare och fotbollsspelare kan tjäna stora pengar på sina idrotter och hur man ser på pengar inom ridsporten. "Mer pengar skulle kunna tvätta bort stämpeln som rikemanssport", skriver Malin Fransson i en sportkrönika.
 14. I höstas sålde Emma Augier de Moussac hästen Chacco Dia till Peder Fredricsons hästägare. Nyligen stängdes den tjeckiska ryttaren av efter att ha testats positivt för en otillåten substans – och nu ger hon sin version av det som har hänt. "Jag har blivit vilseledd", säger hon i ett uttalande på sin hemsida.