Tidningen Ridsport

 1. Han är åtta i världen. Men Fredrik Jönsson tar uppståndelsen med ro: "Nu återstår det att se vad detta betyder för min karriär," säger han.
 2. Det är 19 år sedan en shetlandsponny blev ”Årets Ponny” - då var det Almnäs Flis som tilldelades den fina titeln. 
Nu var det dags för shetland igen när Nightingales Hashtag RS 710 gick vinnande ur striden.
 3. Cecilia Qvarnström och Bambillini. Är det ekipaget som har en framtid i de stora sammanhangen? Kraften finns, talangen och erfarenheten likaså. I år har de tävlat i medelsvår klass, nästa år är det svår som gäller. Och sedan? Det ser mycket lovande ut. I helgen blev det ännu en totalseger.
 4. Två stycken 3-åriga ponnyer lyckades ta seger i både hoppning och gångarter i årets finaler. Det var Sandbackas Moonracer och Ängvaktarns Precious. Låt vara att den förstnämnda var ensam i sin kategori, men hon gjorde så fina resultat i båda grenar, att det är väl värt att uppmärksamma.
 5. Boyd Exell igen. Trots att USA:s Chester Weber gjorde vad han kunde och lite till, gick VM-guldet i fyrspannskörning ännu en gång till Australien. Boyd vann med drygt tio poäng i en lysande uppvisning.
 6. "En imponerande ponny i hoppning", sammanfattade domare Hans Wallemyr welshpartbredhingsten Ängvaktarns Precious, efter att han avslutat som sista ponny i finalen. Ett startfält som annars var präglat av stabila och jämna uppvisningar med väl förberedda ponnyer som gjorde fina insatser under finalen.
 7. Det blev Malin Möllerfalk och Milda Matilda som med god marginal tog hem den avslutande 1,50-hoppningen vid Sundbholms elittävlingar under söndagen. Här hittar du alla vinnare från helgens högsta hoppklasser.
 8. Nederländernas Sanne Voets och Rixt van der Horst blev historiska vid VM i Tryon genom att bli de första icke-brittiska ryttarna någonsin som tar trippla guld vid ett paramästerskap. Dessutom lyckades en japansk ryttare ta tidernas första paradressyrmedalj vid VM i Tryon.
 9. Under söndagen blev en hästlastbil påkörd bakifrån på E20, där en häst dog i samband med olyckan. Nu rapporteras att ytterligare två hästar har fått avlivats som en följd av olyckan.
 10. Det svenska laget föll neråt ett snäpp i terrängen vid Nations Cup-tävlingen. Laget blev fyra och det blev två svenska individuella placeringar i klassen.
 11. Den nya världsmästaren är klar. Simone Blum höll i hop det hela vägen till VM-guld med DSP Alice. Den svenska uppstickaren Fredrik Jönsson och Cold Play blev åtta efter en kanoninsats.
 12. En hästlastbil blev tidigare under söndagen påkörd bakifrån av en lastbil. En häst har dött till följd av skadorna.