Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ De Niro-sonen Just Wimphof blev mesta fadershingst vid KWPN:s första selektering av dressyrhingstar. Han var far till sex av de 82 unga hingstar som blev uttagna till hingstpremieringen 2021.
 2. Övergångar mellan galopp och trav hjälper dig att hitta balansen och samtidigt utveckla gångarterna. Missa inte det åttonde avsnittet i Träna med Patrik, där OS-ryttaren Patrik Kittel tillsammans med sina elever Carl Hedin och Emma Jönsson tar sig an utbildningsskalans utmaningar.
 3. Hon har inte lagt hästarna på hyllan, men musiken tar allt större plats i Klara Hammarströms liv. Nu är hon uttagen som en av artisterna i 2021 års Melodifestival. Det är andra året i rad hon deltar. ”Låten är en riktig vinnarlåt” säger Klara Hammarström till Ridsport.
 4. RIDSPORT+ Dressyrryttaren Jeanna Högberg har landat i arbetet hos Andreas Helgstrand i Danmark. Ridsport har pratat med Jeanna hur det går på jobbet - och inte minst om hur det går med danskan.
 5. I helgen mötte en grupp ryttare och deras hästar två män på motorcyklar i skogen, ett möte som slutade med skenande hästar. "Det är hemskt att vuxna karlar medvetet försöker skada människor. Vi måste agera innan vi har en dödsolycka", säger Pia Johansson, en av ryttarna.
 6. Sveriges Olympiska Kommitté släpper nu en ny serie på webb-TV, "Tillsammans till OS i Tokyo", där de följer sex idrottare under deras uppladdning mot mästerskapet. Fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt är en av dem.
 7. En efter en har arrangörerna för världscupkvalen tvingats ställa in sina tävlingar på grund av coronapandemin. I hoppningen återstår endast tyska Leipzig, innan finalen i Göteborg i påsk. Nu har Leipzig ansökt om att få flytta fram sitt kval.
 8. RIDSPORT+ På fredag vet vi om en indragen tränardiplomering kostar miljoner för Svenska Ridsportförbundet, eller om det var helt korrekt att dra in tränarens diplomering trots att det inte finns åtal eller domar mot honom. Och oavsett vilket, har tränarens leverne hamnat i rampljuset.
 9. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 3? Välkommen in och tävla!
 10. Elbolaget Eon har brutit mot ellagen när företaget fakturerat Falsterbo Horse Show för elcentraler som används under tävlingarna. Det har Energimarknadsinspektionen slagit fast. Eon hävdar å sin sida att avgifterna endast har täckt omkostnaderna.
 11. Nu har KWPN tagit fram sex kandidater till titeln Årets KWPN-häst. Det går fint även för svenskar att rösta.
 12. RIDSPORT+ Gör inte träningen för komplicerad inför en tävling. Filippa Enmark tipsar om hur hon stämmer av inför en tävlingsstart för att hålla sina hästar pigga och motiverade.
 13. Mellan 60 000 och 70 000 besökare brukar lockas till den danska hingstpremieringen, tävlingen och mässan i Herning. Men år 2021 blir den inte av.
 14. Intet öga kan förbli torrt när Musketör får medalj, täcke, morötter och en dikt på vers efter att ha tjänstgjort i 16 år. Han har gått med i mer än 600 parader och inte haft en enda dags sjukfrånvaro.
 15. Asgard's Ibiza (f -13 e Desperado-Jazz) var far till segerhingsten i dressyr i det tyska Brandenburgförbundet. Hoppsegraren var e Ogano Sitte (f-98 e Darco-Avontuur). Totalt deltog 56 hingstar i premieringen.
 16. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 2? Välkommen in och tävla!
 17. I dag tar idrottens skiljedomstol tar upp om Mathilda Karlsson ska få rida OS eller inte. ”Det har funnits stunder när jag har känt att nu orkar jag inte mer” säger Mathilda Karlsson i en intervju med DN.
 18. Inom dressyren och fälttävlan står det i stort sett still i toppen på den senaste världsrankningen, efter att november månads resultat räknats med. De båda världsettorna fortsätter att sitta säkert.
 19. Föl är hästar - inte människor. Ridsports avelskrönikör Lena Nyström säger sitt om det här med täcken på friska föl. "Jag kan över huvud taget inte få in i min hjärna vad det ska vara bra för, annat än för tillverkarnas plånböcker", säger Lena som tycker att pengarna ska gå till bra hovvård och vaccinering istället.
 20. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 1? Välkommen in och tävla!