Tidningen Ridsport

 1. Helgstrand Dressage är ett företag med storslagna visioner. Nu kliver det växande hästimperiet även in på marknaden för ridsportutrustning. Helgstrand har tillsammans med partnern Waterland Private Equity köpt aktiemajoriteten i norska Kingsland Equestrian.
 2. RIDSPORT+ Det är de små detaljer som gör den stora skillnaden i hoppning. Det är tränaren och VM-ryttaren Wilhelm Henrich ”Kaiser” Johannsmanns filosofi.
 3. RIDSPORT+ Escalon Lux N gick bruksprovet som unghäst, men stressades sönder av pressen det innebar. "Jag kände inte igen min egen häst", säger Evelina Wilhelmsson. Av en ren slump började hon rida honom barbacka i grimma – något som har varit förlösande även på tävlingsbanan.
 4. Breeders Trophy är igång på Flyinge och först ut under onsdagen var de yngsta dressyrhästarna. Högst poäng för dagen fick Vancouver med Julia Persson i sadeln. Bland annat blev det nior på både trav och galopp. Under torsdagen gör även 5-åringarna entré.
 5. RIDSPORT+ Hästen som under måndagen hittades lemlästad i en hage utanför Jönköping ska obduceras. "Jag befarar att vi inte har sett slutet på detta", säger polisens presstalesperson. Eventuella kopplingar till vågen av grymheter mot hästar i Frankrike är inte uteslutet. Ridsport har även frågat rättspsykiatrikern Ulf Åsgård om vem som begår den här typen av dåd.
 6. Övergödningsutredningen har skapat mycket oro inom hästnäringen som på många håll befarat det värsta om förslagen träder i kraft. Nu väljer dock miljöministern Isabella Lövin att tala klarspråk i frågan. Lyssna till radioinslaget i P4 Värmland här.
 7. Kanadensiska fälttävlansryttaren Zara Buren var ute och red med sin mamma när den tragiska olyckan hände. Hästen gick ner sig i sankmark och 14-åringen drogs ner under ytan och drunknade.
 8. RIDSPORT+ Kan ett par skumgummikuddar verkligen vara en hjälp att bygga upp en hästkropp på flera hundra kilo? "Absolut, men som ett komplement", säger Cajsa Ericson, 
legitimerad och godkänd djursjukgymnast.
 9. GHS planerar för tävlingar nästa år och så gör även Sweden International Horse Show. Men eftersom inget är sig likt blir inte heller SIHS något vi har sett förut. "SIHS Special Edition" blir något helt unikt – om restriktionerna tillåter när det blir dags.
 10. Under de senaste två månaderna har nio kommuner i Sverige haft kvarkasjuka hästar - värst drabbade är Hallstahammar och Tomelilla kommun. Det senast rapporterade fallet konstaterades hos en häst i Jönköpings län.
 11. RIDSPORT+ Efter några veckor på bete är det dags att börja arbeta igen. En lugn igångsättning och repetition ska förbereda unghästarna hos Camilla Axelsson för höstens stora händelse: Breeders Trophy-finalerna. Läs om teamets förberedelser och kika på klippen med Camilla Axelssons bästa tips.
 12. För nästan exakt tio år sedan krossade Edward Gal allt motstånd med Totilas, då de vann tre guld på VM i Kentucky. Då dansade den svarte hingsten fram i en kür komponerad av Joost Peters - i helgen gjorde Totilas son detsamma, när Gal toppade de holländska mästerskapen med Glock's Toto Jr.
 13. Det blir ett annorlunda Breeders Trophy på Flyinge i år, men det blir i alla fall av - nu är det dags för Sveriges bästa unga dressyrhästar att göra upp.
 14. Arbetet med Gothenburg Horse Show 2021, som står värd för dubbla världscupfinaler om ett halvår, pågår för fullt. "Mycket är osäkert just nu men ambitionen är helt klar", konstaterar projektledaren Erika Olsson.