10.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Det blev en välkänd segrare när den första omgången för de 7-åriga dressyrhästarna avgjordes på torsdagskvällen. Här kan du även spana in trion från 6-åringarnas consolation, som alla går vidare till lördagens slutfinal.
 2. RIDSPORT+ Balans och en vilja att arbeta - det är vad årets testryttare i dressyr under SWB Equestrian Weeks främst letar efter i en bra häst för framtiden. Tyske toppryttaren Benjamin Werndl beskriver arbetet med de unga hästarna som att vaska guld.
 3. RIDSPORT+ De vanligaste problemen hos de åldrande hästarna var försämrad förmåga att bibehålla hull och muskelmassa, men en enkätundersökning har visat att hästägarna oftast anpassar foderstaten till den åldrande hästens behov. Detta är en av forskningsnyheterna från Ingrid Andersson denna gång - fler forskningsnotiser hittar du här.
 4. RIDSPORT+ Efter 4-åringarnas första finalomgång är det nu klart vilka tio hästar som går vidare till lördagens höjdpunkt, testridningen där tyske dressyrstjärnan Benjamin Werndl sitter upp på finalhästarna. Det blev ett rörligt sto som toppade kvalet, Martin Ågevalls Ze la vie - en häst han hoppas på för framtiden.
 5. Efter 30 år i branschen väljer nu ägarfamiljen bakom det danska stuteriet Blue Hors att skala ner sin verksamhet, och planerar att sälja av en stor del av sina dressyrhästar och byggnader i Randbøl.
 6. Skådisen Jonas Karlsson spelade ridläraren Tommy Lund i tv-serien Nattryttarna, som baseras på verkliga händelser. Nu kan han prisas för sina insatser på den internationella Emmy-galan i höst.
 7. RIDSPORT+ Många tänker nog att karies inte är ett problem för hästar, eftersom deras tänder ständigt växer. Men veterinär Sara Vidal Vrijens och hennes kollegor på Mälaren Hästklinik ser att karies ökar.
 8. RIDSPORT+ UVM-finalisten BE Allex gjorde ingen besviken när den första omgången för de 6-åriga gångartshästarna avgjordes på onsdagskvällen. Segern satt som en smäck, även om uppstickarna bland konkurrenterna är flera.
 9. RIDSPORT+ Quarterhit-valacken Quick Dream är årets vinnare av 3-årschampionatet för dressyrhästar. Nu är det också klart att han hamnar hos en av Sveriges främsta ungdomsryttare. "Detta är så roligt," säger uppfödaren Anita Hernodh Hassel.
 10. RIDSPORT+ Efter förolämpande uttalanden om andra dressyrdomare i sociala medier döms nu en dressyrdomare till en tillrättavisning av Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd.
 11. RIDSPORT+ Om gnagare tar sig in i stallmiljön utgör de en risk för elfel och material-skador och kan sprida smittor. Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex, ger råd om bekämpning.
 12. Det tycks inte finnas något slut på turerna kring den flerfaldiga OS-medaljören som nyligen avslöjades med att ha lämnat in falska läkarintyg till domstolen i samband med en hästtvist. Nu är hoppryttaren föremål för dubbla anklagelser från FEI och rättsliga förhandlingar hålls just nu.
 13. Höstmörkret smyger sig på och med det närmar sig Sweden International Horse Show. Nu står det klart att nästan hela det svenska EM-laget kommer till start tillsammans med toppnamn som Jessica Springsteen.
 14. Breeders i fälttävlan har precis avslutats och nu står det klart vilka hästar och ryttare som får åka till unghäst-VM i Frankrike om mindre än en månad. Se vilka de uttagna ekipagen är här.
 15. RIDSPORT+ − Jag välkomnar debatten. Jag är inte nöjd med vad vi kan göra, eftersom det inte är detsamma som vad vi vill göra. Det säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda apropå juridiska utskottets beslut att en banbyggare som polisanmälts för sexuella övergrepp får fortsätta vara verksam.
 16. Breeders är i gång sedan i helgen men i dag inleds SWB Equestrian Weeks på Flyinge. Dressyren börjar och först ut är 3-åringarna och sedan följer 6-åringarna.
 17. I helgen var det åter dags för den årliga Hästsportmässan i Borås. Här samlas branschfolket för att visa och ta del av de senaste nyheterna för ryttare och häst. Ridsport var på plats – spana in vårt stora bildsvep här!
 18. Finaldags i Nations Cup, dit 17 nationer är kvalade - dock inte Sverige. Det är en av höjdpunkterna i ridsportvärlden kring månadsskiftet september/oktober.
 19. En av Lövsta stuteris mest framgångsrika tävlingshästar har lämnat jordelivet. En bronsmedalj vid EM 2017 blev kronan på Paridon Magis karriär tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén.
 20. Europamästaren i dressyr för Young Riders, Annabella Pidgley, har fått ett tillskott i stallet som heter duga, en hingst som blev reservchampion hos KWPN 2018.