Tidningen Ridsport

 1. Det blev en del svenskt i resultatlistorna under lördagen i trestjärniga Neumünster. Högst upp landade Douglas Lindelöw och Citti 3, som tog sin första internationella seger.
 2. I går satte Henrik von Eckermann punkt i UAE med ytterligare en seger. Har du ännu inte sett rundan som gav honom och Chacanno vinsten i 1,50? Kolla in den här.
 3. SM-vinnaren Click and Cash 1155 slutar att tävla efter många framgångsrika år med Niklas Arvidsson. I stället blir det avel på heltid.
 4. Nations Cup har haft årspremiär i Abu Dhabi. Segern gick till Nya Zeeland, där Niclas Hakings Bäckatorps Danny V ingick i laget med Bruce Goodin.
 5. Fyra hästar, inklusive ett föl, har omhändertagits på grund av brister i skötseln. Bristerna upptäcktes i november och en uppföljningsinspektionen gjordes efter att en av hästarna hade dött.
 6. Tillverkaren hoppas att deras spö med små ledlampor ska kunna bidra till ökad säkerhet för ryttare i trafiken. Nyligen prisades produkten på brittiska BETA-mässans awardsutdelning.
 7. Världscuphelgen är igång i Tyskland. Det blev hemmaseger i Neumünsters Grand Prix genom Helen Langehanenberg med Damsey FRH och Charlotte Haid-Bondergaard säkrade en plats i världscupküren.
 8. Henrik von Eckermann har skördat topplacering efter topplacering under sin tävlingsturné i Förenade Arabemiraten. Nu har han hoppat sin sista klass och det resulterade, förstås, i ännu en seger.
 9. EM-medaljören Therese Nilshagen kommer till Sverige och Stockholm för att hålla en clinic i vår.
 10. Holländska hoppryttaren Sanne Thijssen, som nyligen stängdes av från tävlande i samband med ett dopningsärende, har fått avstängningen upphävd med omedelbar verkan.
 11. Hos Stall Cavell har gamla militära kunskaper omvandlats till modern hästhållning och träning. Den röda tråden är mycket rörelse, utevistelse och arbete i balans. "Egentligen är det inga konstiga saker vi gör", säger Eva Cavell, men medger att upplägget kanske skiljer sig från hur det ser ut i många dressyrstall.
 12. Nu har Årets dressyrtränare i Sverige 2017 utsetts. Det blir 55-åriga Mollis Persson som får utmärkelsen.