Tidningen Ridsport

 1. En häst på Lövsta seminstation har fått feber och därför är anläggningen stängd. Det betyder att flera hingstar uteblir från hingstvisningen i Helsingborg under lördagen.
 2. För dryga 30 år sedan jobbade Henrik Lannér hos Nelson Pessoa. Nu har Henrik just fyllt 50 och han överraskades med en prima present i form av träning för sin stora favorit i dagarna tre.
 3. När Karoline Goldberg fick sitt drömjobb på svenska ambassaden i Wien var det självklart att hennes OS-häst Yajamila skulle flytta med. Och hon framhåller hästarnas betydelse för sin karriär.
 4. Höger has har spökat för EM-vinnaren H&M All In. Nu har teamet fått nya besked och arbetet fortsätter framåt med VM i sikte.
 5. I tisdags blev en häst skrämd i Malmötrakten och avlivades efter att ha sprungit igenom en glasruta. Nu utreder polisen saken.
 6. De internationella paradressyr-tävlingarna i Belgien fick en fin start för Anita Johnsson.
 7. Nations Cup i fälttävlan är igång. Det svenska laget har inlett stabilt och Christoffer Forsberg på Hippo´s Sapporo ligger på en individuell tredjeplats.
 8. Från gratis till långt över 100  000 kronor. Förhoppningen att fler ridhusbyggen skulle slippa bygglov efter en relativt ny dom som innebar att hästar godkändes som lantbrukets djur har ännu inte infriats och beroende på var du bor kan bygglov för ridhus kosta en rejäl slant.
 9. Inget lämnas åt slumpen när mästartränaren Nelson Pessoa tar sig an ett antal svenska elever under några dagar i Sverige. Här är hans bästa tips för att få hästarna att slappna av – något han tycker många behöver bli bättre på.
 10. Veterinären Andreas Sandin och dressyrtränaren Marie Johnson är två av deltagarna i årets upplaga av tv-programmet Bonde söker fru. "Det blir nog ett äventyr," säger Andreas Sandin.
 11. På söndag skulle det ha varit en clinic med franska landslagstränaren Jan Bemelmans i Sverige. Men clinicen har ställts in med kort varsel.
 12. Nu har fästingarna börjat vakna ur sin vinterdvala och risken finns att det blir ovanligt många fästingar i år. Här finns råd om hur du kan skydda både din häst och dig själv från småkrypen som kan bära på sjukdomar.