Tidningen Ridsport

 1. Efter en budgivningsduell var priset för dyraste fölet på Schockemöhle och Helgstrands internationella fölauktion nästan 800 000 kronor. Ett av de dyraste fölen gick till en svensk köpare.
 2. I månadsskiftet juni-juli rids Nordiskt Baltiskt Mästerskap i dressyr och hoppning i finska Ypäja. Landslagsledarna har nu tagit ut en stor trupp med svenska ryttare, från ponny upp till senior, som ska försvara de svenska färgerna.
 3. RIDSPORT+ Han fanns med i OS-diskussionerna in i det sista, men det blir ingen resa till Tokyo i år för Douglas Lindelöw. Istället ser han fram emot framtida mästerskap, och hoppas på att vara en del av det svenska EM-laget senare i sommar.
 4. Under torsdagen fattade Västmanlands tingsrätt beslut om att den elitryttare som suttit häktad sedan månadsskiftet, misstänkt för flera våldtäkter mot barn, ska vara fortsatt häktad. Åklagaren får nu ytterligare tid på sig att göra klart utredningen.
 5. Lagom till Sweden International Horse Show släpper ryttarcoachen Johanna Lassnack och skribenten Susanne Högdahl en bok på temat mental träning, med konkreta verktyg som ska hjälpa unga ryttare och teamen runt dem. "Jag ville skriva en bok som jag önskar jag själv hade i mina händer tidigare i livet", säger Johanna Lassnack.
 6. RIDSPORT+ Vid helgens unghästtest på Bollerup belönades Ferrari Fiero (e For Romance I) med årets hittills högsta poäng bland dressyrtalangerna. Totalt 54 poäng med full pott på typen, och de smått chockade ägarna som gjorde debut på unghästtest förstod först inte hur bra poäng det blev.
 7. RIDSPORT+ Hon visade framhovarna redan som unghäst, men att SWB-stoet Northern Light skulle nå hela vägen till en OS-trupp var inte något uppfödaren Ingrid Ragnarsson hade gissat på. "Hon är inte en flashig häst som hoppar hus", säger hon om stoet som nu är OS-reserv för Kanada.
 8. RIDSPORT+ Tillverkningen av grimmor behöver en översyn. Det anser den brittiska forskaren David Marlin, som har studerat hur grimmor används och om de orsakar skador på hästar och människor.
 9. Trots att sommaren är här fortsätter de smittsamma hästsjukdomarna att dyka upp här och var i landet. Just nu står hästar isolerade på grund av hästinfluensa och en ridskola har fått stänga sin anläggning efter ett utbrott av Streptococcus zooepidemicus, en kvarkaliknande luftvägsinfektion.
 10. RIDSPORT+ SWB:s nya grepp med en sommarauktion på hoppstammade föl slutade med ett snittpris långt under det som de mer traditionella elitfölauktionerna brukar ge. Nu ska konceptet utvecklas ytterligare. Ridsport fick ett snack med Hannah Torgander, "mamma" till det högst klubbade fölet. "Jag tror du måste använda internationellt gångbara hingstar för att få betalt", säger hon.
 11. RIDSPORT+ Är du en av alla ryttare som håller utkik efter brevlådor, soptunnor och annat din häst kan tänkas reagera på under uteritten? Försöker du pedagogiskt visa din häst att ensilagebalen inte alls är farlig? Tänk om, råder Nina Lilja.
 12. Segrare i dagens högsta klass blev ett kärt återseende på pallen när Gothenburg Summer Tour avslutades under onsdagen. Dessutom korades ännu en kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP.
 13. RIDSPORT+ Metacam är ett av de vanligaste läkemedlen till häst i Sverige. Just nu är dock det antiinflammatoriska preparatet restnoterat hos många av landets apotek. Ridsport har pratat med läkemedelstillverkaren och Beate Lundbäck på Distriktsveterinärerna i Sverige.
 14. RIDSPORT+ Tillsammans med Per Duvefelt blev Maderik EMS högst bedömda dressyrtalang vid helgens ridhästtest på Strömsholm. Maderik levererade inte bara höga, jämna poäng, utan är också en fjäder i hatten för uppfödarna Marina och Erik Strömkvist - de har inte bara fött upp Maderik utan är även uppfödare till såväl pappa, mamma och farmor.
 15. De senaste åren har Ridsports webbchef blivit fullständigt nerringd när någon av familjens ponnyer lagts ut på annons. Många verkar höra av sig av helt olika anledningar - långt ifrån alla vill köpa en ponny. "Det har lett till en helt ny strategi för oss när det kommer till att sälja; vi har börjat med regelrätt casting", säger Lina Nydahl.
 16. RIDSPORT+ En stor svart valack med mycket egen vilja. Kombinerat med en av sportkörningens mest rutinerade kuskar. På körtävlingen i Revinge blev det full pott i medelsvår klass genom Annelie Blomberg och Langoa Barton.
 17. En personbil krockade under tisdagskvällen med ett hästekipage utanför skånska Genarp. Bilen försvann från platsen efter olyckan.
 18. Om två år blir det både EM och JEM på Flyinge. Det är voltigörerna som intar kungsgården under en vecka i juli för att göra upp om medaljer.
 19. En legendarisk dressyrhingst har gått ur tiden, blott 18 år gammal.
 20. RIDSPORT+ Det är mindre än två månader kvar tills att OS-dressyren i Tokyo är i gång med Kungälvsbon och OS-debutanten Magnus Ringmark i en av domarkurerna. Vi talar med den internationella dressyrdomaren om förberedelserna inför OS i Tokyo.