Tidningen Ridsport

 1. Alla människor älskar inte hästar. Om dessa icke-förstående råkar vara ens grannar, kan många spända situationer uppstå. Här kommer fem tips för att (kanske) få omgivningen att inse hästars värde.
 2. VM i Tryon kommer allt närmare och nu är det en dryg månad kvar innan VM-trupperna tas ut. Ridsports Christel Behrmann har tippat vilka ekipage hon tror kommer ingå i Henrik Ankarcronas hopptrupp.
 3. Vid unghästtestet i Vännäs delades det ut två hoppdiplom bland 3-åringarna – ett till SWB-hästen Challenger CC och ett till ridponnyn Heart of Aida.
 4. Just nu arrangeras unghästtester på flera platser runt om i landet. Ridsport rapporterar från varje bedömningsplats. Välkommen att frossa i artiklar, bilder och resultat från de olika evenemangen.
 5. Det var flera ponnyer som inte fick starta vid Future Champions-tävlingarna i tyska Hagen. Rasmus Haid-Bondergaard är kritisk till hur kontrollmätningarna utfördes och på sättet som FEI behandlar elitsatsande barn och ungdomar.
 6. Femton svenska hoppryttare får rida de internationella klasserna vid Falsterbo Horse Show. Nu har Henrik Ankarcrona presenterat gruppen.
 7. Under tisdagen presenterades vilka ryttare som får rida ungdomarnas EM i hoppning. Nu är alla trupper som åker till franska Fontainebleau uttagna.
 8. Till hösten kommer TV-tittarna att kunna följa familjen Hammarström i en ny realityserie hos SVT som speglar familjens verklighet. Inspelningen är i full gång och produktionsteamet följer så många av de många familjemedlemmarna man kan.
 9. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor inför veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 10. Efter att ha levt pensionärsliv i tio år har Patrik Kittels tidigare GP-häst Pasteur fått somna in. Pasteur blev 27 år gammal.
 11. Det blev ett diplom till de 4-åriga hästarna vid unghästtestet i Vännäs. Söråseles Zurprise är Ida Hellströms förstfödda föl, så hon är extra glad att han belönades med dressyrdiplom.
 12. De svenska fyrspannen hoppar över årets världsmästerskap. Efter förra årets kraftsamling inför EM laddar nu kuskarna om med flera nya hästar och en insikt om att de faktiskt inte är tillräckligt bra just nu. Men de kommer igen!