Tidningen Ridsport

 1. När stoet går ett par veckor över tiden kan det börja kännas oroligt. Camilla Köster i Skåne fick vänta i elva veckor innan Miracle Man slutligen föddes. "Det är så skönt att veta att det kan gå bra ändå", säger Camilla Köster.
 2. RIDSPORT+ Hoppstammade Charles K blev det högst bedömda fölet hos Södermanlands Hästavelsförening. Bland gångartsfölen gick det allra bäst för Nådhammars IronMade.
 3. Dressyrnestorn Christoph Hess, som ofta är i Sverige för att syna unga hästar, hålla clinics eller vara domare, har nu uppmärksammats i sitt hemland efter sina insatser för tysk dressyr.
 4. RIDSPORT+ Ingen ville köpa Revolution när uppfödarna Yasemin och Sarah Yanik försökte sälja honom. Och trots att han i dag har vunnit både guld och silver i unghäst-VM är det svårt för systrarna att bli tagna på allvar.
 5. Efter förra årets tiondeplats på unghäst-VM i hoppning, och med en lysande säsong på hemmaplan i bagaget, var förhoppningarna stora på 6-årige Mr Vain GJ inför mästerskapet. Men en sten i hoven grusade alla planer för ägaren Gustaf Johansson och ryttaren Victoria Almgren.
 6. 2018 tog han EM-guld tillsammans med Ingemar Hammarström, därefter lånades Ocean des As ut till irländske Tom Wachman som vann ett lagguld på årets EM. Nu är "Olle" tillbaka hemma i Sverige och ska ridas av Ellen Hammarström.
 7. Flera hästar fick på måndagen evakueras då ett stall i Botkyrka utrymdes efter att det upptäckts rök i stallet.
 8. Enligt Svensk Djursjukvårds senaste branschrapport saknas närmare 400 veterinärer i Sverige, och då främst distriktsveterinärer på mindre orter. TV4 Nyheterna tog upp ämnet på måndagen.
 9. RIDSPORT+ 14 av de visade dressyrfölen fick 80 procent eller högre - allra bäst gick det för San Amour I-sonen Shining Diamond.
 10. På helgens tävlingar i Saint Tropez blev det en lite väl händelserik framridning för toppryttaren Shane Breen. Under uppvärmningen på Global Champions Tour-meetinget inträffade en lättare krock, men irländaren startade ändå i klassen - efteråt visade det sig att Breen fått en fraktur i fotleden.
 11. Har du möjlighet att ta emot unghästar på lösdrift? Eller söker du stallplats för ditt dräktiga sto? Nu startar SWB ett nätverk för föl- och unghästverksamheter.
 12. I helgen reds årets första omgång av ponnyernas lagtävling i dressyr, Horsepartner Development Tour i Åstorp. Landslagsledaren Pytt Hamberg tycker att tävlingen är en bra förberedelse inför mästerskap då ekipagen sätts ihop i nya lag varje deltävling. "Det är viktigt inför mästerskap där det är nya lag varje gång," säger hon.
 13. En av Belgiens främsta dressyrryttare, med bland annat fyra VM på meritlistan, skadades allvarligt i en ridolycka nyligen och har legat nästan en vecka på sjukhus.
 14. Det blev något av en favoritseger när sista kvalet i DressagePower Grand Prix Tour reds hos Djursholms Ridklubb på söndagen. Minna Telde och Isac fick högst poäng av en enig domartrio på elittävlingen.