Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ En ponnyflock i Järna rymde ur hagen och morgonen därpå sågs spår som kan ha kommit från varg utanför hagen. Och inte långt därifrån, i närheten av stuteri Nådhammar, blev får rivna av varg natten till i dag.
 2. Det blir ingen Nations Cup-final i hoppning i höst. FEI och de spanska arrangörerna blåser av, efter att ha undersökt olika möjligheter att genomföra tävlingen.
 3. Sveriges främsta ryttare kommer till start i SM-veckan i hoppning i Falsterbo nästa vecka. I seniorernas startfält finns tillräckligt många kända ryttare för att SVT ska välja att sända finalen.
 4. RIDSPORT+ Rätt bett till rätt häst. Lär känna din hästs mun, så kan du undvika bettrelaterade problem. Veterinär Sofia Stenberg har ett stort intresse för hästens munhåla, och hon guidar dig rätt i bettdjungeln.
 5. Liksom allt annat stannade även hoppallsvenskorna upp med pandemin, men nu står det klart att årets upplagor kommer att avgöras under hösten. Regler och tävlingsplatser är klara och coronasäkrade.
 6. Övergödningsutredningen engagerar – även utanför den svenska hästsfären. I tisdagens Studio Ett i Sveriges Radio diskuterades förslaget samtidigt som det gjordes ett nedslag på en hästgård utanför Åkersberga. Även Rapport tog upp ämnet med fokus på ridskolornas perspektiv. Se och lyssna på bägge inslagen här.
 7. När Svenska New Forestföreningen ställde in årets riksutställning flaggade man samtidigt för att loppet inte var helt kört. Nu meddelar föreningen via Facebook att det blir en riksutställning 2020. Propositionen väntas inom kort.
 8. RIDSPORT+ De har ett ”projekt” ihop, elitkusken Johan Herner och hästägaren Ingela Ekelund. Projektet heter Störtebekers Big Cracker och nu ska denna läckra welshingst matchas mot världsmästerskapet för ponnyekipage. Johan kör, Ingela är support. Ponnyn köpte hon på bild från Tyskland.
 9. I samband med en fotbollsmatch riktades ett knytnävsslag mot polishästen Luna. Händelsen ägde rum i södra England i höstas och nu döms fotbollssupportern som slog till 20 månaders fängelse. Se filmklippet från polisen och incidenten här.
 10. Raden av länder som annonserat att lagen är klara för dressyr-EM för unga i Ungern har fyllts på sedan FEI gav klartecken för mästerskapet. Hittills har Sverige stått ensamt kvar med beslutet om att inte skicka några ryttare till EM på grund av pandemiläget. Nu väljer grannlandet Norge att gå på Sveriges linje.
 11. RIDSPORT+ Du kanske rider för tränare en gång i veckan – men det största jobbet gör du själv i vardagen. Det säger hoppsystrarna Hedda och Iza Wallin, vars bästa tips är att utnyttja varje tillfälle att utmana dig själv.
 12. Till helgen drar Hermanstorps fälttävlanscup igång för ponny och häst. Samtidigt är det premiär för den trestjärniga klassen där terrängbanan bjuder på nya utmaningar. De sista hindren har precis byggts under ledning av bandesignern Martin Möllgård och här kan du se ett filmklipp från banan.
 13. Ryttare över hela Sverige har deltagit i sommarens Budkavleritt som Svenska Tinkerhästsällskapet tog initiativ till. − Jag blev så besviken när alla utställningar och premieringar ställdes in, så jag ville hitta på något annat, säger Bodil Blomberg i sällskapets styrelse.
 14. RIDSPORT+ ”Vi är besvikna när ryttare på plats valt att gå förbi vårt beslut och anmält lag på plats.” Det skriver ledningen för ungdomshoppning efter förra veckans Baltic Cup i Danmark. Orsaken är att ryttare och föräldrar på plats valde att delta i lagtävlingen, mot Svenska Ridsportförbundets uttryckliga vilja.