Tidningen Ridsport

 1. 23-årige Juan Matute Guimon drabbades av en hjärnblödning förra våren och låg i koma under flera veckor, medan hela dressyrvärlden höll andan. Idag är han tillbaka, och han har målet klart - att representera Spanien på mästerskap, precis som sin pappa.
 2. RIDSPORT+ Forskning har visat att ryttare som rider till musik med hästens tempo och rytm blir positiva och upplever att musiken hjälper dem att kommunicera med hästen. Detta är en av forskningsnyheterna som Ridsports Ingrid Andersson hittat denna gång - fler notiser hittar du här.
 3. Efter att amerikanskan Debbie McDonald avslutat sin egen framgångsrika karriär gick hon över till att träna USA:s dressyrlag, något som ledde till flera mästerskapsmedaljer. Under förra sommaren pågick en stämning mot hennes man, Robert McDonald, för sexuella övergrepp - något han friades från. Nu pågår istället en civilrättslig prövning mot paret.
 4. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 2? Välkommen in och tävla!
 5. Det är många svenska ekipage som har tagit ett kliv uppåt på dressyrens nya världsrankning. Bland annat har Patrik Kittel och hans nya stjärnskott Touchdown gått från plats 262 till plats 74.
 6. Han har tävlats av Patrik Kittel, Malin Wahlkamp-Nilsson och Jacob Nörby Sörensen samt varit aktuell för det japanska VM-laget. Men nu är Chupa Chup AS tillbaka i Sverige och ska ridas av en juniorryttare.
 7. Hur vi veterinärer angriper problemet med att hästen är halt kan skilja sig något men det finns många gemensamma verktyg. Ridsports gästkrönikör Axel Wallman går igenom veterinärens händelseförlopp med en halt häst.
 8. RIDSPORT+ Tre företrädare för ett hästföretag döms för grovt bokföringsbrott. Företaget köpte och sålde hästar men misskötte bokföringen under tre års tid. I företagets bakgrund finns också en kvinna som fick djurförbud i somras, och nyligen fick ett vite på 250 000 kronor.
 9. Fler uppfödare, men ungefär samma antal betäckningar och SWB är den ras som har flest verksamma avelshingstar i Sverige. Det är bara några saker som kommer fram i Hästnäringens Nationella Stiftelses nya rapport med statistik över svensk hästavel.
 10. RIDSPORT+ Veterinär Tove Särkinen har testat BitFit, en pryl som ska underlätta utprovningen av bett. Särskilt smidig är den dock inte, den fungerar inte ens på drogade hästar, visar det sig efter prövotidens slut.
 11. RIDSPORT+ Av 21 visade hingstar vid helgens rådgivande bedömning på Strömsholm rekommenderades tre direkt till bruksprovet. En av dem var Eklunda Stuteris 3-årige Special One. "Domarna verkade tycka om honom och att han är klar för sin uppgift," säger Joel Andersson som visade hingsten.
 12. Krav på uppvisande av vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder. Det är vad svenska ridsportföreningar har att välja mellan efter att de nya smittskyddsföreskrifterna börjar att gälla i dag, onsdag.
 13. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 1? Välkommen in och tävla!
 14. RIDSPORT+ Det har tagit sin tid – men nu finns en helt ny ridanläggning i Nyköping. Tanken är att en ridskola och flera andra verksamheter ska kunna hyra in sig och bara betala för den tid de använder till exempel ridhuset.
 15. RIDSPORT+ Skyline To B är nu godkänd för avel inom Oldenburgerförbundet. Gissa vem som ska ta hand om honom i Tyskland?
 16. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 17. RIDSPORT+ För att kunna hoppa en vattengrav som den i Falsterbo krävs mycket träning och att hästen har förtroende för sin ryttare. En del hästar är misstänksamma inför öppna vatten-gravar och det gäller att ha övat på hemmaplan före tävling.
 18. FEI hyllar Sverige med en artikel där vårt land sägs ha en huvudroll i FEI:s hundraåriga historia.
 19. Under måndagskvällen blev en häst påkörd av en buss. Hästen fick avlivas på platsen.
 20. Enligt Dagens Nyheter kan Jessica Springsteen bli den ryttare som krossar glastaket för hela hoppsporten, genom att bli en förebild för unga kvinnor.