Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Två raka segrar i nationshoppningar med sju olika ryttare och åtta olika hästar. Sveriges seger i torsdagens nationshoppning i Aachen är ett riktigt styrkebesked av svensk hoppsport en dryg månad innan EM. Förbundskapten Henrik Ankarcrona berättar i den här intervjun om framgångarna påverkar laguttagningen till EM och att det inte alls är någon tillfällighet att mindre etablerade ekipage plötsligt levererar på högsta nivå.
 2. På fredagen avgjordes SvRF:s ungponny för 4-, 5- och 6-årigar ponnyer. Cerwin's Vega, K2 Back in black och Tackmann’s Macchiato blev årets vinnare av championatet.
 3. Glädjen var stor i det svenska laget när det vann anrika nationshoppningen i tyska Aachen sent på torsdagen. Här kan du se Peder Fredricsons avgörande runda och läsa vad vinnarna sa på presskonferensen efteråt.
 4. Det blev fortsatta svenska framgångar på tyska Aachens femstjärniga meeting på fredagen.
 5. Nu är långa listan med ekipage som kan bli aktuella att representera SWB på unghäst-VM i hoppning klar.
 6. RIDSPORT+ "Jag minns den dagen som i går, med alla ledsna barn", säger Rasmus Bondergaard. Förra sommaren mättes flera svenska mästerskapsponnyer ut av FEI och nu är de ponnyer i Sverige men hästar internationellt. Vad säger FEI, Svenska Ridsportförbundet och föräldrarna till de unga ryttarna om saken? Och varför skiljer sig mätsystemen åt i Sverige och internationellt? Läs Ridsports fördjupning här.
 7. Nu har även Ungern och Luxemburg tagit ut sina ekipage till UVM. Här finns hela listan.
 8. På torsdagen började ponny-SM i dressyr med de första kvalklasserna hos Björbäcks Ryttarförening.
 9. Den svenska truppen i paradressyr till EM i Rotterdam är uttagen. Det blir en rutinerad kvartett som representerar Sverige.
 10. Det är dags för nationshoppning i tyska Aachen och det svenska laget är uttaget. Kolla in vilka som representerar Sverige och den imponerande startlistan här.
 11. Dressyrens Nations Cup i Aachen pågår för fullt och på torsdagen klarades Grand Prix-klassen av. Här finns allt du behöver för att hänga med.
 12. På torsdagseftermiddagen fastnade en häst i Höje å utanför Staffanstorp i Skåne.
 13. RIDSPORT+ Sex svenska hoppryttare har fått dispens för att få använda blinkershuva på sina hästar på framridningen. Dressyrryttaren Carl Hedin har däremot fått nej. – Jag tror att de som inte tycker blinkershuvan är en bra sak aldrig har haft en häst som är mötesskygg. Det är synd om hästen och skapar stress och fara för både ryttare och omgivning, säger hoppryttaren Niklas Jonsson.
 14. "Inte heller i sitt nuvarande format finns det något, vare sig prispengar eller löften, som kan locka mig att rida huntingen i Falsterbo. Huntingen borde inte heller locka någon fältävlansryttare med någon form av självbevarelsedrift att ställa upp." Det skriver fälttävlansryttaren Christoffer Forsberg i det här debattinlägget.