avel_for_amatorer.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Alla vinnare blir inte svår klasshästar, men många topphästar i Breeders Trophy lyckas i sporten senare i livet. Häng med på en genomgång av några årgångars vinnare i hoppning och dressyr.
 2. I dag, söndag, rids finalerna i samtliga tre åldersgrupper på unghäst-VM i hoppning i Belgien. Flera svenskar finns i startfälten. Här finns länkarna du behöver för att följa deras jakt på medaljer.
 3. Det blev svenskt på prispallen när det femstjärniga Global Champions Tour-meetinget i New York hade sin Grand Prix-hoppning natten mot söndag, svensk tid.
 4. På fredag är det dags för den första av årets SWB-auktioner på föl. Nu kan du kolla in filmer på både de dressyr- och hoppstammade fölen.
 5. Vägarna till Breeders Trophy på Flyinge om två veckor är många för de 4-åriga hopphästarna. På lördagen fullföljde drygt 20 hästar vägen genom semifinalen hos Borås Fältrittklubb och det var en välkänd unghästutbildare dubbelt i topp.
 6. I augusti ingick de i det danska guldlaget på VM i Herning. Nu splittras guldekipaget Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos.
 7. Fredrik Persson fortsätter hålla stilen på VM i sportkörning i Italien. Efter lördagens maraton ligger han på 16:e plats. "Det finns så många positiva signaler och vi är jättenöjda," säger han.
 8. RIDSPORT+ En svensk studie har undersökt hästars beteende vid separation och återförening med ägare respektive främlingar. Lina Roth berättar för Ridsport vad de kommit fram till.
 9. Dubble världsmästaren Henrik von Eckermann fortsätter att vinna. På fredagen hoppade han hem en femstjärnig 1,55-klass under det pågående GCT-meetinget i New York, USA.
 10. ATG Talang rullar vidare. Nu är åtta nya ryttare uttagna till det populära ryttarutvecklingsprogrammet. Kolla in hela listan här.
 11. RIDSPORT+ Efter elva år för Lövsta Future Challenge i dressyr blir det nu en tour i Europa också. En ideell satsning av grundaren Antonia Ax:son Johnson som brinner för att förbättra ridsporten. − Det är inte pengarna som är det viktiga, säger hon i den här intervjun.
 12. Nu är det klart att Sverige får en plats i den prestigefyllda Nations Cup-finalen i Barcelona. Detta efter att en av de kvalificerade nationerna har tackat nej till sin plats.
 13. Nu är det klart vilka ekipage som ska representera Sverige på unghäst-VM i fälttävlan. Kolla in hela listan här.
 14. RIDSPORT+ Han har gått både EM och UVM och var uttagen till OS i Rio. Här berättar ryttaren om saknaden, minnena och beslutet att ta bort valacken.
 15. Nu är det klart att hela svenska guldlaget från VM i hoppning kommer till hästfesten i Friends Arena.
 16. När de 7-åriga hästarna på UVM i hoppning var klara med sin inledande runda på torsdagen var det ett SWB-sto som toppade resultatlistan.
 17. RIDSPORT+ Stafettpinnen är serien där en ridsportprofil svarar på aktuella frågor. Denna gång är det Jens Fredricson som bland annat svarar på frågan hur dagens unga ryttare ska bli lika bra som dagens svenska toppryttare.
 18. Efter att fälttävlanshästarna lämnat VM-arenan i italienska Pratoni del Vivaro är det direkt dags för nästa mästerskap - idag inleddes VM i sportkörning. Sverige har fyrspannskusken Fredrik Persson på plats, och han inledde starkt den första dressyrdagen.
 19. RIDSPORT+ Under torsdagen var det dags för children- och ponnyryttarna att rida sina första Nations Cup-omgångar, något som såg ut att bli en tuff utmaning. Men det svenska childrenlaget höll ihop det och lyckades leverera tre felfria rundor, vilket gör att de nu är klara för söndagens final i Nederländerna. Även ponnyerna får hoppa final, trots en mindre bra dag på jobbet.
 20. RIDSPORT+ Med Patrik Kittel i sadeln representerade Deja Sverige vid EM 2015, OS 2016 och i världscupfinalen 2018. Det uttrycksfulla SWB-stoet kom aldrig tillbaka till tävlingsbanan efter en skada, och nu har hon fått somna in - till sin uppfödare och ägares stora sorg.