Tidningen Ridsport

 1. När Svenska Ridsportförbundet höll årsstämma i Sundsvall i lördags delades olika utmärkelser ut. Här kan du läsa vilka som prisades.
 2. RIDSPORT+ Segrar i unghäst-VM i dressyr tre år i rad, segerhingst i Oldenburg och föl som sålts för mer än en miljon kronor. Följ med hem till Henrik Hansen som berättar om hur allt började med egna hopphästen som såldes med vinst efter Henriks bilolycka, Solos Carex som var den första större affären och hur han bedriver sitt framgångsrika avelsarbete.
 3. Det blev en andraplats för det svenska laget när dressyrens Nations Cup hade årspremiär i Frankrike den här helgen.
 4. Två svenska ekipage slog till och vann varsin Grand Prix på det internationella ungdomsmeetinget i Lamprechtshausen, Österrike, under söndagen. "Vilken fantastisk helg," säger en av dem.
 5. RIDSPORT+ Det har hänt mycket i Hannes Melins liv den senaste tiden och på lördagen slog han till och vann Grand Prix-klassen i Norrköping. I den här intervjun berättar han om uppbrottet från Skåne, hur han har tränat upp "Algots" kondition och det nya livet som sambo med hoppryttaren Emma Falk.
 6. RIDSPORT+ Unique MB utsågs till en alldeles förtjusande individ vid unghästtestet i Askersund, och knep både dubbla diplom och championatskvalificiering i både dressyr och hoppning – årets första dubbelkvalade.
 7. Fredrik Spetz och Petronella Andersson har tagit varsin placering i internationell Grand Prix under söndagen.
 8. De svenska ekipagen fortsatte visa klassen på det internationella trestjärniga meetinget i danska Aalborg under helgen. Det blev flera placeringar för de blågula ekipagen.
 9. Nu är det klart vilka tolv lag som rider final i lag-SM på Strömsholm i början av juni. Här finns hela listan.
 10. Först kom Johan Herner och sedan kom alla de andra. När körtävlingen i Åstorp avslutades var han och brune halvblodsvalacken O’man de enda felfria bland konerna på den svåra precisionsbanan. Plussa på med en seger i dressyr och en seger i maraton.
 11. RIDSPORT+ Domaren och tränaren Charlotte Hamilton har tröttnat på att se hästar som är livrädda för domarkurer och höra om ryttare som avstår tävlingar i lätta klasser av rädsla för att inte komma runt. "Vi talar om hästvälfärd och att hästen ska känna sig trygg, då måste vi ge dem förutsättningar för det," säger hon och förslår att tävlingsbanor ska öppnas upp för träning så mycket det går i samband med tävlingar.
 12. Under lördagskvällen reds GCT-meetingets stora Grand Prix i spanska Madrid med tre svenskar i storform. Allra bäst gick det för Evelina Tovek.
 13. Den här helgen har det avgjorts vilka ponnylag som ska få hoppa final i lag-SM på Strömsholm i början av juni. Här kan du läsa om alla vinnare.
 14. Debuten på internationell distansritt 120 km blev en lätt match för 9-årige fullblodsaraben Nite Flyte ox och Annelie Eriksson från Bjursås när de tog andra årssegern på 27 dagar.
 15. På lördagen blev det klart. Falsterbos egen sportkörningschef, Karolina Swärdh, avslöjade vilka som får de attraktiva platserna på Falsterbo Horse Shows egen körtävling.
 16. Ulf Brömster omvaldes till ordförande i Svenska Ridsportförbundet för ytterligare två år, vid lördagens stämma i Sundsvall. Men när styrelsen skulle utses blev det inte lika smidigt.
 17. RIDSPORT+ Dagens segrare i maratonkörning i Åstorp? Samma kusk som vann dressyrkörningen igår. Johan Herner med rutinerade kämpen O’man har prickat in formen perfekt. Det blir hård match för konkurrenterna när slaget om totalseger avgörs i morgon, söndag.
 18. Johanna Due Boje verkar inte kunna sluta vinna. På lördagen följde hon upp sina GP-segrar på svensk mark med en internationell seger i Grand Prix kür.
 19. Nu är det klart var och när hästar till årets auktioner för både föl och unghästar på Flyinge ska väljas ut. Här finns hela listan.
 20. Det kan bli hett när förbundsstyrelse och tävlingssektion ska väljas på Svenska Ridsportförbundets stämma i Sundsvall på lördagen. Flera nya personer nominerades av föreningar direkt på stämman, där färre än 40 föreningar finns på plats. Det är mindre än fem procent av de 900 föreningarna inom förbundet.