Tidningen Ridsport

 1. Voltigetävlingarna på Flyinge får högsta internationella status de kommande två åren och blir värd för Nations Cup. Det hela toppas som tidigare rapporterat med VM i voltige år 2020. ”Det är väldigt roligt, och verkligen en väg att lyfta sporten” säger Ted Velander, ordförande i SVEA Voltige.
 2. Världscupen i tre discipliner gör ett veckolångt stopp på Olympia Horseshow i London. Först ut var Grand Prix-dressyren och tidigt i klassen var det en debutant tog täten medan sista startande, Patrik Kittel, tog hem en andraplats.
 3. Redan som liten drogs Angelo Telatin till hästar, men han fick aldrig ens komma nära dem. I dag är han en internationellt känd föreläsare som ger unga hästintresserade den chans att utvecklas med hästar som han själv aldrig fick.
 4. Nu har Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion fattat beslut gällande den överdomare som fälldes av Disciplinnämnden för olämpligt uppträdande i sin roll som lagledare.
 5. Två hästar med framgångar i 1,55 respektive 1,60 har fått nya ryttare. En av dem är VDL Groeps Quatro, som norska Geir Gulliksen har köpt.
 6. FEI:s Generalförsamling röstade i november för borttagning i sina dressyrprogram av de så kallade "collective marks", på svenska under samlingsbegreppet "Allmänt intryck". Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté har beslutat sig för att avvakta.
 7. Många hade laddat med näsdukar inför Valegros avskedsföreställning. Det blev mer ett firande av en makalös individ som gjort massor för dressyren, i Storbritanniens och över hela världen.
 8. Varje dag ända fram till jul har du chans att vinna fina julklappar i Ridsports julkalender. Här publicerar vi alla vinnare, dag för dag. Var med och tävla du också.
 9. GP-vinnaren Carinjo HDC blev utsedd till segerhingst på Holsteinerförbundets hingstpremiering 2003. När han nu pensioneras från banorna blir det avel på heltid.
 10. I Genève gick fjärde omgången av säsongens världscup i körning. Tredje segern på raken blev det för Boyd Exell, som ligger i en betryggande ledning i körningens världscupliga.
 11. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor inför veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 12. Dikten "Hästens Bön" var ett obligatoriskt inslag i stallar och hästrum för sådär 20-30 år sedan. Nu har dikten fått en hylling som en egen tolkning av duon LEVA. Hör den känslosamma låten här.