4.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Dubbelt danskt i topp, Evelina Söderström bästa svensk och en tuff dag för Mary Sophie Haid Bondergaard, som slutade sist med för henne blygsamma 61,103 procent. Så summerar vi första omgången av dressyrens Lövsta Future Challenge Grand Prix för U25.
 2. Äntligen fredag och dags för ett nytt avsnitt av Ridsportpodden! Den här veckan gästas vi av spanjoren David Medina, hästtränare baserad utanför Malaga som vi kan lova kommer inspirera både dig som är hobbyryttare och dig på elitnivå.
 3. RIDSPORT+ När Linnéa Holmgren kommer ut från arenan är det med ett stort leende och en känsla av klockren ritt. Domarna tyckte också om vad de såg och utsåg Linnéa Holmgren till vinnare i sjuårsklassen i SWB Trophy tillsammans med Buskhagas Ramayana. Anna Svanberg red bästa sexåringen och Johanna DueBoje red hem segern bland femåringarna.
 4. RIDSPORT+ Redan när han var junior började Peder Fredricson experimentera med sin utrustning och han har berättat om hur han inför OS i Tokyo hade anpassat All Ins utrustning för att göra den lättare. Nu har intresset för produktutveckling resulterat i ett nytt företag med utrustning för häst och ryttare. På Eurohorsemässan intill Gothenburg Horse Show presenterade Peder sina nya produkter på fredagsmorgonen.
 5. RIDSPORT+ SMHI har utfärdat gul varning för stormbyar över stora delar av västra Sverige, som riskerar att påverka Gothenburg Horse Show. Här uppdaterar vi hur läget utvecklas.
 6. Under fredagen släppte SVT en minidokumentär om det historiska EM-guldet som det svenska hopplandslaget tog vid EM i Milano 2023. Hur såg kommunikationen ut och vilken inställning hade det svenska laget inför start?
 7. Dressyrälskarnas dag och hoppentusiasternas kväll. Så beskrivs fredagen av GHS-arrangören.
 8. Det blev en omhoppning med många spännande inslag i torsdagens stora internationella klass. Segrare blev Kevin Staut, som fick markkänning efter målgång, och tvåan Emma Emanuelsson kände sig minst lika mycket som en vinnare.
 9. RIDSPORT+ För sjätte året har studenter från Chalmers varit involverade i att ta fram ny teknik som kan användas under Gothenburg Horse Show. På önskemål från hoppkaptenen Henrik Ankarcrona och tävlingsledaren Tomas Torgersen blev det i år fokus på mätning av mellantider mellan hinder - dels för att att skapa spänning för publiken under ritten, men också för att ge ryttarna chans till analys.
 10. RIDSPORT+ Det var en ganska hotfull bild av hästnäringens framtid som målades upp när årets Hästföretagarforum på torsdagen hölls i samband med Gothenburg Horse Show. Miljöfrågor, allmänhetens acceptans för sportutövning med hästar och en värld där toleransen för misstag är mindre än någonsin – det är några utmaningar för hästnäringen. Dagen kryddades också med krig, epidemier och naturkatastrofer.
 11. RIDSPORT+ Det var nederländskt i topp, norskt strax därefter och sedan en glad Nicole Holmén som blev trea och bästa svenskekipage tillsammans med Quirous HS. "Det bästa han vet är att hoppa och tävla", säger hon om hästen efter den första omgången av tre i Lövsta Future Challenge för 7-åringar på GHS.
 12. Det fruktade viruset EHV-1 fortsätter att spridas. Nu är en skånsk gård med 80 hästar drabbad. Dessutom har en häst från gården tävlat i Scandinavium.
 13. I januari kom besked att DWB lättar på kraven för unghästar vid tester. Nu berättar avelsförbundet om ytterligare åtgärder för att förbättra hästvälfärden.
 14. Ridsports chefredaktör Catharina Hansson konstaterar att det finns så mycket att älska inom ridsporten – allt från ridskoleryttarens första dressyrtävling till OS-guld i hoppning. De avarter som nu har uppdagats är inte ridsport, utan något helt annat.
 15. Fler internationella dressyrryttare stängs nu av från tävlingar när utredningar ska göras om dem.
 16. Det har gått en dryg månad sedan det blev klart att Patrik Kittel tog över Jovian. Nu kan du få en liten titt på när ekipaget tränar tillsammans.
 17. Det har blivit dags för den andra dagen på Gothenburg Horse Show – en dag för hoppälskaren. Det blir både semifinal i Sverigeponnyn, unghästhoppning och internationell hoppning. Dessutom är det dags för Hästföretagarforum. Hos Ridsport hittar du all info du behöver för att hänga med.
 18. RIDSPORT+ Carribean Blue 1427 och Cassandro fortsätter att hålla ställningarna i sina årgångar. På onsdagen vann de båda SWB Trophy i Scandinavium när årets GHS hoppade igång. "Han gör det lätt för mig," säger den ena segerryttaren.
 19. Han har jobbat hos världsettan Jessica von Bredow Werndl och hennes bror Benjamin Werndl de senaste åtta åren. Nu tar den unge beridaren Raphael Netz sitt första steg mot en egen verksamhet.
 20. Den danska dressyrryttaren Nanna Skodborg Merrald skulle ha startat i världscupen vid Gothenburg Horse Show till helgen. Nu meddelar ryttaren att hon och Blue Hors Zepter stannar hemma.