Tidningen Ridsport

 1. Den person som misstänks för att ha stulit pengar från Svenska Ridsportförbundets tävlingsdatabas åtalas för grovt bedrägeri. – Personen har erkänt gärningarna, säger kammaråklagare Fredrik Sandberg och berättar mer om läget.
 2. WFFS-testresultat fortsätter att droppa in, men från några håll är det fortsatt tyst. Bland annat Zangersheide väntar med att testa sina hingstar.
 3. Efter en tids oro i de franska hoppleden har Frankrikes ridsportförbund klargjort hur organisationen ska se ut efter att Philippe Guerdat petades. Bland annat återvänder Sverige-bekanta Henk Nooren.
 4. En brand i stallet är alla hästägares mardröm. Hos Räddningstjänsten i Genarp finns specialistkompetens för djurlivräddning – en brandman och en styrkeledare från teamet berättar hur deras arbete går till vid larm om brand i stall.
 5. Den gymnasieutbildning som kritiserades av Skolinspektionen för att eleverna behövde ha egen häst läggs ner från och med nästa läsår.
 6. I Tryon vann Rosalind Canter dubbla guld i fälttävlan. Nu väntar en ny spännande tid för 33-åringen och hennes man.
 7. PS Flyinge och Partners meddelar att de sju Schockemöhle-hingstarna som stod i Sverige under 2018 inte är bärare av WFFS-anlag.
 8. Chagrannus, som tidigare tävlades av Sverige-baserade Bruce Goodin, har avlivats efter en skada som han drabbades av under den femstjärniga hoppningen i Basel.
 9. Den stora hästsportkedjan Hööks har fått nya ägare. "Jag är mycket glad att få den här affären till stånd" säger Karl-Johan Blank, ägare av Jula-koncernen som nu köpt 100 procent av Hööks.
 10. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 11. Över 1 600 hektar med allt från 17 utomhusbanor till bostäder och femstjärnigt hotell. Stort och lyxigt – precis som mycket annat i USA. Ta en titt på den ridcenter som just nu växer fram.
 12. De började sin bana med att mocka, rykta och rida hos Louise Nathhorst. Nu är de klart lysande stjärnor, i Sverige och ute i världen. De förblir Lussans tjejer – läs mer om ligan här.
 13. De senaste dagarna har fälttävlansryttaren Ulf Johansson piggat upp flödet i sociala medier med sina inlägg som en outfluencer. "Jag vill trycka på känsliga punkter på ett roligt sätt", förklarar Ulf om sina inlägg.
 14. För fjärde året ska Lövsta Future Challenge dela ut sitt pris som uppmuntrar till att lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Nu är det dags att skicka in sina nomineringar.
 15. Nu blir det lättare att kvala till 5- och 6-årschampionatet i hoppning. Svenska Ponnyavelsförbundet sänker kraven för att kvala och hinderhöjderna i finalen. ”Höjden spelar ingen roll för domarna”, säger SPAF:s ordförande Mia Andersson.
 16. Runt om i världen sker varje år trafikolyckor med hästar inblandade - flera av dem med dödlig utgång. Nu sprids en film på nätet där bilisterna uppmanas att sakta ned när de möter hästar i trafiken.
 17. Svenska dressyrryttaren Malin Wahlkamp-Nilsson har under helgen debuterat med en ny häst i Grand Prix-klasser. Med KWPN-valacken Eddieni avslutade hon meetinget med att på över 74 procent vinna deras första Grand Prix Special.
 18. Förra året utsågs SWB-stoet Bianca till årets häst i Schweiz. I år gick titeln till Clooney, men däremot blev både Biancas ryttare Steve Guerdat och hennes ägare prisade för insatserna under 2018.