Tidningen Ridsport

 1. Det behövs bättre kunskaper bland barn och ungdomar som vill ta sig till landslaget. Det menar dressyrprofilerna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna som har tagit initiativ till en ny satsning som ska fylla de luckorna.
 2. Den brittiska hoppryttaren Tim Stockdale har avlidit vid 54 års ålder efter en kort tids sjukdom.
 3. Sönke Rothenberger och Cosmo kommer inte till start i Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show. "Vi har försökt allt vi kan för att Sönke ska få ledigt", skriver familjen i ett uttalande där de berättar att ryttaren måste vara på plats på universitetet.
 4. Halsdelen på Dexters täcke blev en otäck fälla när den fastnade över huvudet på 4-åringen. Utan att se något travade han uppstressat runt i hagen, drog ner staket och gick omkull flera gånger. Hans ägare Malin Fredriksson berättar mer om rysaren.
 5. Ringlande köer till parkeringen flera timmar innan och ett fullsatt ridhus. Inspirationssugna ridsportare vallfärdade till Strömsholm när OS-tvåan och EM-vinnaren Peder Fredricson skulle hålla clinic. Häng med till Strömsholm och ta del av guldryttarens bästa tips.
 6. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 7. Vid den första onlineauktionen med SWB-föl såldes 15 av 37 stycken. Vilket föl blev kvällens dyraste och hur mycket såldes de olika fölen för? Här finns svaren.
 8. Polisen lägger ner förundersökningen gällande olyckan på E20 som kostade tre hästar livet.
 9. En lång rad klubbar får en slant när Gräsrotens bidrag nu delas ut. Svenska Spels kunder fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar och mest pengar av ridklubbarna får än en gång Örestads RS.
 10. Sent på tisdagseftermiddagen dog en häst efter att ha blivit påkörd.
 11. Ett fenomen i sociala medier, medverkan i Bonde söker fru, nu en plats i ATG:s hopp- och talangprogram och i landslagets utmanartrupp. Pontus Hugosson har många olika roller. – Får jag chansen tar jag den och jag vill fortsätta att rida Nations Cup och andra stora internationella tävlingar, säger 28-åringen.
 12. Danska 17-åringen Anita Louise Petersen kraschade i helgen på en hopptävling och bröt nacken. I en film med familjens egna bilder visar hon sin olycka i sociala medier för att belysa vikten av säkerhet och rätt utrustning.
 13. Vad händer på Tullstorp när Jan Brink lägger ner sin hingststation? Följ med till Tullstorp Dressage Stable i ett stort reportage och läs om hur allt började, vad som väntar nu och vilka aktörer i branschen som är Jan Brinks nya samarbetspartners.
 14. "Det är inte en rättighet att åka på tävling med en ouppfostrad häst." Så skriver Anna Hassö i sin senaste krönika och konstaterar att allt fler röda svansrosetter syns på tävlingar.
 15. Mötet på Friends blir startskottet. Annika Borg, ny ledare för svensk sportkörning presenterar nysatsningar för en ridsportgren som är liten men naggande god och där framtidstron är stark. – Det är viktigt att man pratar fritt, att man säger vad man tycker och att man är öppen både med kritik och beröm. Med gnäll kommer vi inte vidare, säger Annika.