Tidningen Ridsport

 1. Marina Mattsson höll den svenska fanan högt med Quartermain. Duon är klar för final på EM för U25.
 2. Albert Voorn är känd för sina bestämda åsikter. Under träningen i Skåne dissade han bland annat markarbete, vikten av yttertygeln och att räkna galoppsprång i hoppningen. – Ridning får inte bli en religion. Tänker man logiskt och ifrågasätter fastlåsta system – då löser man också problem, säger hoppryttaren.
 3. Det var en chock för många när dressyrtränaren Louise ”Ludde” Crafoord-Hofmann tog sitt liv för sex år sedan. Nu har hennes dotter Helena Reje försökt förstå varför och bearbeta sin egen sorg genom att skriva en roman. "Det här är viktigt och intressant för fler än mig," säger hon.
 4. En distanshäst har testats positivt vid en 160 kilometers-tävling i England. Hästen är Shaddad, just nu rankad som nummer ett i världen.
 5. Hoppryttarna Elin Jansson och Arnold Assarsson flyttar till Tyskland där nya möjligheter väntar för paret.
 6. Flera personer fick föras till sjukhus efter att en häst hoppat ut i publiken på en tävling i brittiska Wales.
 7. Två unga hästar är försvunna sedan i går kväll och det pågår en intensiv jakt för att hitta dem.
 8. VM-organisationens lista på saker som publiken inte får ha med sig till mästerskapet väckte en hel del reaktioner. Nu har listan ändrats
 9. I Paris var Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl än en gång på pallen i en världscupfinal, just för fyran Patrik Kittel med Deja. Nu tackar ett av Tysklands stadiga landslagsekipage för sig.
 10. EM för U25-ryttare i dressyr kickade igång direkt med laguppgörelsen. Sverige kunde inte försvara sitt brons i den tighta finalen, men levererade likväl två riktigt bra individuella resultat.
 11. Storbritannien har offentliggjort sitt VM-lag i fälttävlan. Världsettan Oliver Townend är inte uttagen.
 12. När hästen inte ville gå in i startboxen på Jägersro slog en man spö mot huvud och rumpa på hästen. Nu åtalas han för djurplågeri.